Siirry sisältöön

Ikäihmisten terveysliikuntaan tietoa ja hyviä käytäntöjä

Äänestä Takaisin metsäpoluille -kohdetta

Kuva: Fotofuusio.

Kuva: Fotofuusio.

Auta poistamaan kanssamme iäkkäiden luontoliikuntavajetta ja äänestä Ikäinstituutin Takaisin metsäpoluille -kohde Partioaitan vuoden 2023 Ympäristöbonuksen saajaksi. Äänestysaika 14.11.-18.12.2022.

Luontoon pääsy ei ole mahdollista kaikille iäkkäille. Usealla 75 vuotta täyttäneellä ulkoilu vähenee ja elinpiiri pienenee toimintakyvyn heikentyessä, vaikka luonnossa liikkumisen tarve säilyy. Säännöllinen ulkoilu kohentaa kuntoa, virkistää mieltä ja ylläpitää luontosuhdetta.

Jos pääsemme Partioaitan Ympäristöbonuskohteeksi, tuemme Voimaa vanhuuteen -kuntia järjestämään kotona asuville, toimintakyvyltään heikentyneille iäkkäille yhteisiä luontoretkiä syksyllä 2024. Bonuksen ansiosta useat sadat ikäihmiset pääsevät toteuttamaan retkeilyunelmiaan hyvässä ja turvallisessa seurassa. Retket suuntautuvat esimerkiksi lähimetsiin, leirikeskuksiin, ulkoilumajoille tai kansallispuistoihin – sellaisiin paikkoihin, joihin tarvitaan erilliskuljetuksia. Retket toteutetaan kuntien, paikallisten järjestöjen ja muiden toimijoiden yhteistyöllä.

Äänestysaika on 14.11.-18.12.2022. Äänestää voivat kaikki 365-klubin jäsenet. Klubiin liittyminen käy helposti ja on täysin ilmaista.

Äänestä tästä linkistä Ikäinstituutin Takasin metsäpolulle -kohdetta 

Ikäinstituutti on edistänyt iäkkäiden ulkoilua jo 20 vuotta yhdessä järjestöjen ja kuntien kanssa. Koulutamme vapaaehtoisia ulkoiluystäviä, tuotamme ulkoilu- ja luontoliikuntamateriaaleja, kehitämme ikä- ja muistiystävällisiä asuinympäristöjä ja järjestämme vuosittain Vie vanhus ulos -kampanjan