Siirry sisältöön

Ikäihmisten terveysliikuntaan tietoa ja hyviä käytäntöjä

Hae tukea ikäihmisten liikkumisen edistämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriön haku liikunnallisen elämäntavan paikallisille hankkeille on auki 29.11.2019 asti. Ikäihmisten liikuntaa ja fyysistä aktiivisuutta edistäviä Ikiliikkuja-avustuksia voivat hakea kunnat omilta aluehallintovirastoiltaan. Vuonna 2020 Ikäinstituutti tarjoaa Ikiliikkuja -ohjelmaan valituille kunnille kuntakohtaista tukea.

Ikiliikkuja-hanketyö kohdennetaan ikäihmisille, jotka toimintakyvyn rajoitteista huolimatta pärjäävät ilman apuja kotonaan. Kehittämisen kohteina ovat liikuntaneuvonta, voima- ja tasapainoharjoittelu, ulkoilu, senioritanssi ja erilaiset vertaisohjatut toiminnot. Kuntia kannustetaan järjestämään liikuntatoimintaa julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyöllä sekä kuulemaan iäkkäiden toiveita ja kehittämisehdotuksia liikuntaraadeissa.

Jokainen Ikiliikkuja-kunta valitsee omat kehittämisen painopisteet ja työstää hankesuunnitelman tarpeidensa pohjalta. Tukea voidaan myöntää myös toimintamallin juurruttamiseen. Hankesuunnitteluun löytyy tukimateriaaleja, kuten hyvien käytäntöjen kuvauksia, Voimaa vanhuuteen -verkkosivuilta.

“Kannustan kuntia tarttumaan mahdollisuuteen, sillä nyt hallitusohjelmassa on korvamerkitty avustussumma nimenomaan iäkkäiden liikkumisen edistämiseen”, innostaa toimialapäällikkö Katja Borodulin Ikäinstituutista.

Lue lisää hausta ja Ikäihmisten Ikiliikkuja-avustusten tavoitteesta ja menestystekijöistä.