Siirry sisältöön

Ikäihmisten terveysliikuntaan tietoa ja hyviä käytäntöjä

Hyödynnä videot ja voitas.fi -sivuston jumppaohjelmat

Ikäinstituutin YouTube -kanavalla on useita videoita eri aiheista.  Uusimpana ovat voima- ja tasapainoharjoitteluun tarkoitetut noin 30 min ohjatut jumppavideot, joissa on myös tekstitys. Saatavilla on neljä eritasoista ohjelmaa. Edetä voi helpommasta vaativampaan ja aloittaa vaikka Kävely kevyemmäksi -jumpasta tai helposta VoiTas -jumpasta. Pidempään harjoitelleille sopii aloitukseksi parhaiten keskitasoinen VoiTas -jumppaohjelma.

Videot sopivat myös vertaisohjaajille ryhmäliikunnan suunnitteluun ja ohjaamiseen. Ne palvelevat myös muistisairaita ihmisiä, koska Selkokeskus on arvioinut  ja myöntänyt selkomerkit jumppavideoille.  Katso jumppavideot Voitas.fi -sivustolta tai Ikäinstituutin YouTube-kanavalta, jossa voit tutustua myös muihin Ikäinstituutin videoihin.

Katsottavissa on Kumppanuudella kuntoon – poikkisektorisen yhteistyön mahdollisuudet  tai LitT, gerontologian dosentti Elina Sillanpään luento Iloa ja elinvoimaa liikunnasta.  Lyhyitä videoita voi käyttää vaikkapa ammattilaisten tai vertaisohjaajien kouluttamisessa, tietoiskuina päättäjille tai keskusteluryhmien alustuksissa. Eri tilaisuuksissa kevennyksenä ja tunnelmaan virittäytymisenä voi näyttää lauluyhtye Juurakon musiikkivideon Vanhuuden voima.

Aiemmat Voimaa vanhuuteen – iäkkäiden terveysliikunta cd on nyt myös verkossa. Lyhyet n. 5 min videot (11 kpl) ovat osa Liikkuva minä -opintopiirin materiaaleja.

Voitas.fi -sivusto tarjoaa maksuttomia ideoita ammattilaisille, vertaisohjaajille ja ikäihmisille. Saatavilla on satoja voima-, tasapaino-, verryttely- ja venyttelyliikkeitä sisällä tai ulkona tehtäväksi. Sivustolta voi tulostaa yksittäisiä liikkeitä tai valmiita ohjelmia ikäihmisten voima- ja tasapainoharjoitteluun. Jumppaliikkeistä voit valita eri vaikeusasteita; helppo, keskitaso ja vaativa harjoitus. Rekisteröityminen onnistuu maksutta omalla sähköpostiosoitteella.

Ota käyttöön ja innostu!

Jumppavideot soittolista

Teksti: Minna Säpyskä-Nordberg