Siirry sisältöön

Ikäihmisten terveysliikuntaan tietoa ja hyviä käytäntöjä

Iäkkäiden luontoretkille 26 488 euroa Ympäristöbonusta

Kuva: Krista Ylinen.

Kuva: Krista Ylinen.

Ikäinstituutti sai Partioaitalta 26 488 euron Ympäristöbonus-lahjoituksen, joka käytetään iäkkäiden luontoliikuntavajeen paikkaamiseen tukemalla Voimaa vanhuuteen -kuntien luontoretkiä.

Ympäristöbonus-lahjoituksen avulla Voimaa vanhuuteen -kuntien kotona asuvat, toimintakyvyltään heikentyneet iäkkäät pääset takaisin metsäpoluille syksyllä 2024.

”Luontoon pääsy ei ole mahdollista kaikille iäkkäille. Kun toimintakyky heikkenee, niin ulkoilu vähenee ja elinpiiri supistuu. Luonnossa liikkumisen tarve kuitenkin säilyy läpi elämän,” toteaa liikunnan erityisasiantuntija Heli Starck Ikäinstituutista.

Ympäristöbonuksen ansiosta useat sadat ikäihmiset ympäri Suomea pääsevät toteuttamaan retkeilyunelmiaan hyvässä ja turvallisessa seurassa. Retket suuntautuvat lähimetsiin, ulkoilumajoille tai kansallispuistoihin – sellaisiin paikkoihin, joihin tarvitaan erilliskuljetuksia. Retket toteutetaan kuntien, hyvinvointialueiden ja paikallisten yhdistysten yhteistyöllä.

Ympäristöbonusta jaettu jo lähes miljoona euroa

Ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden vähittäismyyntiin erikoistunut Partioaitta tekee vuosittain Ympäristöbonus-lahjoituksen Suomen luonnon suojelemiseksi ja ulkona liikkumisen tukemiseksi. Yhdeksän vuoden aikana Ympäristöbonusta on jaettu lähes miljoona euroa.

Vuonna 2023 lahjoitettiin Ympäristöbonusta yhteensä 132 440 euroa. Ikäinstituutin lisäksi sen saivat John Nurmisen Säätiö, Plan International Suomi, Päijänteen Luonnonperintösäätiö ja SOS-Lapsikylä.