Siirry sisältöön

Ikäihmisten terveysliikuntaan tietoa ja hyviä käytäntöjä

Ideoita eri-ikäisten yhdessä ulkoiluun Unelmien liikuntapäivänä 10.5.

Kiuruveden Raivaajapuiston pop-up -ulkoilutapahtumassa päiväkotilapset olivat suunnitelleet muistipelin.

Kiuruveden Raivaajapuiston pop-up -ulkoilutapahtumassa päiväkotilapset olivat suunnitelleet muistipelin.

Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä. Tämän vuoden teemana on eri-ikäiset yhdessä liikkeellä. Ikäinstituutti innostaa Voimaa vanhuuteen -kuntia järjestämään paikallisten kansanterveys- ja eläkeläisjärjestöjen, koulujen, päiväkotien ja liikuntaseurojen kanssa yhteistä ulkoilua. Unelmien liikuntapäivä rakentuu ihmisten omille ideoille, kokeiluille ja yhdessä tekemiselle yli totuttujen toimintarajojen.

Voimaa vanhuuteen -kunnissa tapahtunutta

  • Petäjävesi: Koko kylän yhteisessä kävelytapahtumassa liikuttiin lastenrattailla, rollaattoreilla ja pyörätuoleilla kylärinkiä ja nautittiin hienosta säästä.
  • Utajärvi: Lukiolaiset vanhuskummit ulkoilevat kahdesti viikossa palvelutalon iäkkäiden kanssa. Lionsit maksavat ulkoilusta korvauksen, jolla kartutetaan lukiolaisten luokkaretkikassaa.
  • Kiuruvesi: Ikäihmisten ja päiväkotilasten kanssa yhteisessä pop-up ulkoilutapahtumassa penkkilenkki, pihapelejä, päiväkotiryhmän suunnittelema muistipeli ja Kunnon eväät -korttijumppa.
  • Petäjävesi: Miilulammen virikepuistossa kuvasuunnistusta ja perinneleikkejä yhdessä ikäihmisten ja Kirkonkylänkoulun oppilaiden kanssa.
  • Multia: Ikäihmisten ja alakoululaisten yhteisessä ulkoilutapahtumassa mm. potkukelkka-reitti, yhteiset ulko- ja sisäpelit sekä makkaran ja lettujen paistoa.
  • Petäjävesi: Päiväkotilasten ja tehostetun asumisyksikön asukkaiden yhteisillä Tipu-kävelyillä ihasteltiin puutarhan kanoja ja laulettiin sekä leikittiin yhdessä.
  • Pihtipudas: Muurasjärven koulun oppilaiden ja ikäihmisten yhteiset Hupikisat
  • Puumala: Kyläyhdistyskisat vauvoista vaareihin -tyylillä

Kokeilkaa tänä vuonna

Ilmoita 10.5. tapahtuma osoitteessa www.unelmienliikuntapaiva.fi

 Ilmoita oma Unelmien liikuntapäivä -tapahtuma www.unelmienliikuntapaiva.fi -sivulle. Sata ensimmäistä ilmoittajaa saa T-paidan ja liikuntapussukan. Sivulta löytyy myös tapahtumajärjestäjän ohjeet. Liikkujan polku -verkoston keräämät ideat eri-ikäisten yhdessä liikkumiseen löydät täältä.

#unelmienliikuntapäivä #ilmanikärajaa

Leikkien, liikkuen, taiteillen tai toisia tukien – ilmanikärajaa.fi