Siirry sisältöön

Ikäihmisten terveysliikuntaan tietoa ja hyviä käytäntöjä

Ikäihmiset kuntoilevat jälleen liikuntapuistoissa 10.5.

Liikuntapuisto_800

Ikäinstituutti haastaa järjestöt, kunnat, vanhusneuvostot ja seurakunnat järjestämään vertaisohjaajien voimin kuntoilutapahtumia liikuntapuistoihin Unelmien liikuntapäivänä 10.5. Lataa käyttöösi Voimaa ja tasapainoa liikuntapuistosta -vertaisohjaajaopas.

Lähes joka kunnassa arkireittien varrella sijaitsevat liikuntapuistot ja lähiliikuntapaikat ovat halpoja ja tehokkaita voima- ja tasapainoharjoittelupaikkoja sekä mielen virkistäjiä. Iäkkäät kaipaavat kuitenkin ohjausta ja rohkaisua laitteiden käyttöön, jotkut myös kuljetuksia ja avustajia päästäkseen ulos liikkumaan.

Ikäinstituutti on innostanut jo vuodesta 2015 verkostojaan järjestämään Unelmien liikuntapäivänä iäkkäille kuntoilutapahtumia liikuntapuistoissa. Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, jota vietetään vuosittain kansainvälisenä WHO:n Move For Health -päivänä.

Hyödyntäkää laiteohjauksessa Voimaa ja tasapainoa liikuntapuistoissa -vertaisohjaajaopasta, jonka voitte ladata käyttöönne tästä

Ilmoittakaa tapahtumatiedot www.unelmatliikkeelle.fi -sivustolle. Ilmoittaminen vaatii rekisteröitymisen. Löydät tästä rekisteröitymisohjeet. Vuoden 2017 Unelmien liikuntapäivää koordinoi Suomen Olympiakomitea.

Lisätään yhteistyöllä iäkkäille voima- ja tasapainoharjoittelumahdollisuuksia!