Siirry sisältöön

Ikäihmisten terveysliikuntaan tietoa ja hyviä käytäntöjä

Tuolijumppa ja muita jumppaohjelmia vanhuksille

Tuolijumppa ja muita jumppaohjelmia vanhuksille

Etsitkö tuolijumppaa tai muuta toimintakykyä ylläpitävää hauskaa jumppa vanhuksille? Voimaa Vanhuuteen auttaa sinua löytämään etsimäsi.

Tuolijumppaa ja jumppaohjeita vanhuksille

91-vuotiaan Irja Tuhkurin tarina jokapäiväisestä jumpasta (HS 4.1.2019) sai monet ihmiset kyselemään meiltä kotivoimisteluohjelmia. Hyviä, hauskoja jumppaohjeita vanhuksille löytyy useista eri kanavista. 

  • Maksuttomalta Voitas.fi -sivustolta löytyy satoja ikäihmisille sopivia jumppaliikkeitä, joita on myös koostettu valmiiksi ohjelmiksi.
  • Sivustolta löytyy myös 30 minuutin ohjattuja sekä suomeksi tekstitettyjä videoita eri taitoisille jumppaajille.

Jos tietokoneen käyttö kauhistuttaa, voi pyytää läheisiä tulostamaan ikainstituutti.fi -verkkokaupasta maksuttomia Aamujumppa- ja Kävely kevyemmäksi -jumppaohjeita.

Ikäihmisten jumppaa tehdään ohjatusti myös kunnissa

Monissa Voimaa vanhuuteen -kunnista löytyy myös ohjattuja voima- ja tasapainoharjoitteluryhmiä, jotka ovat tarkoitettu kotona vielä itsenäisesti asuville, mutta toimintakyvyltään jossain määrin heikentyneille ikäihmisille. Ryhmiä voi kysellä kunnan liikunta- ja terveystoimelta tai paikallisista eläkeläis-, kansanterveys- ja liikuntajärjestöiltä.

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Toivottavasti löydät itsellesi sopivan ja mieluisan tavan monipuoliseen liikkumiseen. Iloitse pienistäkin liikuntatuokioista. Lisääntynyt voima ja parantunut tasapaino näkyvät arjessasi jo kuukauden säännöllisen harjoittelun tuloksena.