Siirry sisältöön

Ikäihmisten terveysliikuntaan tietoa ja hyviä käytäntöjä

Luontoelämyspolulta voimaa ja virkeyttä

Ikäinstituutti julkaisi ikäihmisille kehitetyn Luontoelämyspolun Vihervuoden pääjuhlassa Hämeenlinnassa.

Luontoelämyspolussa kroppa saa liikettä ja mieli virkistyy. Polulla kuljetaan yhdessä rastilta toiselle ja tehdään erilaisia harjoituksia tehtäväkorttien innoittamana.

Tehtäviä voi valita neljästä eri korista. Liikekorissa on voimaa ja tasapainoa kehittäviä liikkeitä ja vetreyskorissa venytysliikkeitä koko keholle. Aistikorin tehtävissä katsellaan, kuunnellaan, haistellaan, maistellaan sekä tunnustellaan ja kokemuskorin tehtävissä muistellaan ja tarinoidaan.

Luontoelämyspolun voi toteuttaa helposti missä tahansa lähellä sijaitsevassa viherympäristössä ohjaajan paketin avulla, mihin kuuluu opas ja 42 tehtäväkorttia. Palvelutalot, taloyhtiöt, järjestöt, seurakunta ja muut yhteisöt voivat järjestää oman tai yhteisen Luontoelämyspolun tai eri sukupolvet voivat lähteä yhdessä ulkoilemaan.

Tutustu Luontoelämyspolku -materiaaleihin osoitteessa voimavanhuuteen.fi/materiaalit tai tilaa paketti käyttöösi hintaan 40 euroa (35 euron kampanjatarjous 23.6.2016 asti).

Luontoelämyspolku www

Tiesitkö, että luonto on ikäihmisen mielipaikka. Viherympäristön myönteiset vaikutukset mielen hyvinvointiin ja liikunta-aktiivisuuteen ovat iäkkäillä voimakkaampia ja yhtenäisempiä kuin muilla aikuisilla.

Ulkoilu luonnossa

  • virkistää ja rauhoittaa mieltä
  • terästää muistia
  • tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille
  • ylläpitää luontosuhdetta
  • lisää vastustuskykyä
  • kehittää tasapainoa ja lihasvoimaa