Siirry sisältöön

Ikäihmisten terveysliikuntaan tietoa ja hyviä käytäntöjä

Oivalluksia Voimaa vanhuuteen -oppimisverkostoissa

Maakunnalliset oppimisverkostot keräävät alueen maakunta-, kunta- ja järjestötoimijat yhteen ideoimaan, kehittämään ja juurruttamaan hyviä iäkkäiden terveysliikunnan käytäntöjä.

Liikkumisen puheeksi ottaminen ja liikuntaneuvonta sekä tehoharjoittelu kuntosalilla ovat soten ja liikuntatoimen yhdyspintapalveluja, joiden tavoitteena on tukea ikäihmisen itsenäistä kotona asumista. Nämä tutkimusnäyttöön perustuvat käytännöt ovat muodostuneet yli kymmenvuotisen Voimaa vanhuuteen -työn tuloksena.

“Maakunnallisissa oppimisverkostojen tapaamisissa jaamme aikaisempia kokemuksia, sparraamme toistemme ideoita ja kokeilemme rohkeasti erilaisia sovelluksia. Kannustamme kehittämään julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyöllä Voimaa vanhuuteen -liikuntapalveluketjua”, kiteyttää suunnittelija Eveliina Hovinen Ikäinstituutista.

Ilmoittaudu mukaan oppimisverkostoon

Vielä ehtii ilmoittautua kevään tapaamisiin

 Syksyn tapaamiset

  • Etelä-Karjala ja Kymenlaakso, Virolahti 13.9.2019
  • Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa, Kokkola 17.9.2019
  • Satakunta, Huittinen 18.9.

Etelä-Savon, Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Kainuun tapaamisajankohdat ilmoitetaan mahdollisimman pian.

Terveyden edistämisen määrärahalla (STM) rahoitettavaa työtä kipparoivat Voimaa vanhuuteen -mentorit ja ideoiden ”parastamisesta” vastaavat sadat toimijat ympäri maata. Maakunnalliset Voimaa vanhuuteen -oppimisverkostot kattavat koko Manner-Suomen. Tapaamisia järjestetään 1-2 kertaa vuodessa. Lisätietoa www.voimaavanhuuteen.fi/oppimisverkostot