Siirry sisältöön

Ikäihmisten terveysliikuntaan tietoa ja hyviä käytäntöjä

Partioaitalta ympäristöbonusta iäkkäiden luonnossa liikkumiseen

Partioaitan toimitusjohtaja Nina Ehrnrooth (vas.), Ikäinstituutin suunnittelija Heli Starck ja toimialapäällikkö Elina Karvinen. Kuva: Vilma Rimpelä.

Partioaitan toimitusjohtaja Nina Ehrnrooth (vas.), Ikäinstituutin suunnittelija Heli Starck ja toimialapäällikkö Elina Karvinen. Kuva: Vilma Rimpelä.

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja sai Partioaitalta 30 375 euroa Ympäristöbonusta tammikuussa 2019. Bonusrahalla mahdollistetaan tulevan syksyn kampanjassa ulkoiluapua tarvitsevien iäkkäiden pääsy metsäretkille, sillä ulkoilun ilo ja luontoon pääseminen kuuluu kaikille. Vie vanhus ulos -kampanja 10.9.–10.10.2019 haastaa jälleen vapaaehtoisia iäkkäiden ulkoiluystäviksi ja avuksi metsäretkille. Kampanja huipentuu Valtakunnalliseen iäkkäiden ulkoilupäivään 10.10.

Yhdessä voi ulkoilla myös nyt. Tutustu hyviin ulkoilukäytäntöihin ja materiaaleihin. Jos kaipaat neuvoja ulkoiluapua tarvitsevan iäkkään etsimisessä, niin ole yhteydessä kuntasi ulkoilu- tai vapaaehtoistyönkoordinaattoriin.

Partioaitan Ympäristöbonus-lahjoitus kertyy kanta-asiakasjärjestelmän, 365-klubin, kautta tehdyistä ostoista, joista tilitetään vuosittain 1 % ostoksista. Bonus jaetaan luonnonsuojelu- ja yhteiskuntavastuukohteille, joiden valinnasta klubilaiset äänestävät.

Vuoden 2018 kohteina olivat Virtavesien hoitoyhdistys Virho ry, Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti Biitsi -ohjelma. Edeltävinä vuosina Ympäristöbonusvaroilla on muun muassa rakennettu uudet portaat Kiilopään huipulle Urho Kekkosen kansallispuistossa, tuettu lasten ja nuorten ulkona liikkumista sekä siivottu ja kunnostettu rantoja niin Saimaalla kuin Saaristomerelläkin.