Siirry sisältöön

Ikäihmisten terveysliikuntaan tietoa ja hyviä käytäntöjä

Vie vanhus ulos -kampanja 8.9.–8.10.

Pitkän korona-ajan jälkeen tarvitsemme lisää askelia ja yhdessäoloa. Ikäinstituutin ulkoilukampanja kutsuu läheisiä, järjestötoimijoita, vapaaehtoisia sekä liikunnan ja hoitotyön ammattilaisia ulkoilemaan tukea tarvitsevien iäkkäiden kanssa. Tämän vuoden teemana on yhdessä askeltaen. Tiesitkö, että jo kymmenen minuutin reipas kävely päivittäin edistää terveyttä?

Miten osallistua kampanjaan?

Vie vanhus ulos -kampanjan ilmoittautuminen aukeaa elokuun puolivälissä osoitteessa www.vievanhusulos.fi Ilmoittautuneet saavat kiitokseksi painetun ulkoilukortin, johon voi merkitä ulkoilukertojen kohteet ja kestot.

Kampanjan aikana syys-lokakuussa kirjataan toteutuneet ulkoilukerrat verkkosivujen yhteiseen ulkoilupottiin tai omalle ulkoilutilille. Ulkoilukertojen lisäksi voi nyt ilmoittaa myös kävelykilometrit. Seuraamme mielenkiinnolla, kuinka kauas pääsemme kuukauden aikana kerätyillä kilometreillä. Osallistujat voivat jakaa omia ulkoilutarinoita verkkosivulla ja sosiaalisessa mediassa tunnisteella #VieVanhusUlos.

Tarjoamme viikoittain vinkkejä yhteisiin kävelyretkiin kampanjan Facebook-sivulla (@vievanhusulos) ja arvomme osallistujien kesken tuotepalkintoja. Ikäihmisten ulkoilukampanja huipentuu valtakunnalliseen iäkkäiden ulkoilupäivään 7.10., jolloin ympäri Suomea järjestetään iäkkäiden ulkoilutapahtumia.

Lataa käyttöösi Vie vanhus ulos -esite (suomi). Tulossa esitteet myös ruotsiksi ja englanniksi.

Ulkoilu

  • Virkistää ja rauhoittaa mieltä
  • Kehittää tasapainoa ja lihasvoimaa
  • Lisää vastustuskykyä
  • Tarjoaa elämyksiä ja virikkeitä kaikille aisteille
  • Parantaa unen laatua