Siirry sisältöön

Ikäihmisten terveysliikuntaan tietoa ja hyviä käytäntöjä

Voimaa vanhuuteen -kehittämistyö käynnistyy Varsinais-Suomessa

Alueuudistus mahdollistaa uusia toimintatapoja toteuttaa iäkkäiden terveysliikuntaa. Voimaa vanhuuteen -työn tavoitteena on varmistaa toimiva liikuntapalveluketju ja yhdyspintatyö hyvinvointialueiden kanssa, jotta saadaan erityisesti liikkumisen parista pudonneet ja putoamisvaarassa olevat iäkkäät liikkeelle.

Voimaa vanhuuteen-ohjelmaan voivat hakea tänä vuonna Varsinais-Suomen kunnat 31.3. mennessä. Kehittämistyössä on mukana Varsinais-Suomen tulevaisuuden sosiaali- ja terveyshanke. Tietoa hausta ja osallistumislinkit välitetään alueen kunnille. Jatkossa haku kohdistuu muille hyvinvointialueille.

Voimaa vanhuuteen -ohjelma edistää kotona asuvien, toimintakyvyltään jossain määrin heikentyneiden ikäihmisten (75+) yhdenvertaisia liikkumismahdollisuuksia, itsenäistä suoriutumista ja osallistumista ottamalla käyttöön hyviä toimintatapoja liikuntaneuvonnasta, ryhmäliikunnasta ja ulkoilusta. Hyvien toimintatapojen käyttöönotto toteutetaan yhteistyössä järjestöjen, julkisen sektorin ja ikäihmisten kanssa. Mukana on ollut jo 109 kuntaa eri puolilla Suomea.

Lisätietoa: ohjelmakoordinaattori Saila Hänninen
Information på svenska: planerare Minna Säpyskä-Nordberg
etunimi.sukunimi@ikainstituutti.fi