Siirry sisältöön

Ikäihmisten terveysliikuntaan tietoa ja hyviä käytäntöjä

Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan valittiin 18 uutta kuntaa

Voimaa vanhuuteen -mentorointiohjelmassa on tällä hetkellä 48 kuntaa. Uusimpina tulokkaina ovat vuoden alussa ohjelmassa aloittaneet 18 kuntaa: Askola, Hailuoto, Imatra, Jyväskylä, Lappeenranta, Lapua, Lohja, Orivesi, Outokumpu, Pello, Pietarsaari, Polvijärvi, Rauma, Ruovesi, Siilinjärvi, Turku, Vaala ja Virrat. Kunnat ottavat käyttöön Ikäinstituutin mentorin ja koulutusten tuella terveysliikunnan hyviä toimintatapoja.

Useaan uuteen ohjelmakuntaan on jo tehty mentorin ensikäynti. ”Käynnit ovat osoittaneet, että kunnat ovat koonneet laajan joukon toimijoita niin julkiselta kuin järjestösektorilta käynnistämään paikallista Voimaa vanhuuteen -työtä. Tämä on hyvä lähtökohta kotona ilman apuja juuri ja juuri pärjäävien ikäihmisten liikuntatoiminnan vakiinnuttamiselle”, iloitsevat mentorit.

Tämänkertainen kuntavalinta oli haastava, sillä rajallisten mentorointiresurssien vuoksi yli puolet hakijoista jäi ohjelman ulkopuolelle.  Heitä tuetaan tarjoamalla mahdollisuutta osallistua Voimaa vanhuuteen hyvät käytännöt -koulutukseen (Helsinki 7.5. ja Oulu 24.9.) ja sen myötä maakunnallisen Voimaa vanhuuteen -oppimisverkoston tilaisuuksiin. Lisäksi Ikäinstituutin verkkosivuilta löytyy maksuttomasti ladattavia terveysliikuntamateriaaleja. Kunnat voivat halutessaan myös osallistua Ikäinstituutin maksullisiin lista- tai tilauskoulutuksiin.