Siirry sisältöön

Ikäihmisten terveysliikuntaan tietoa ja hyviä käytäntöjä

Uudistunut voimaavanhuuteen.fi

Voimaa vanhuuteenverkkosivua on kehitetty vastaamaan paremmin käyttäjien tarpeisiin. Voimaa vanhuuteen -ohjelman kotisivu tarjoaa kuntien ja järjestöjen ammattilaisille tietoa ja hyviä käytäntöjä ikäihmisten terveysliikunnasta.     

Sivuston ulkoasua raikastettiin ja selkeytettiin, mutta Voimaa vanhuuteen -ohjelman teemoihin perustuva rakenne ja päävalikko pysyivät kutakuinkin ennallaan. Uusi Hyvät käytännöt -osio tarjoaa hyviä toimintatapoja sekä niiden erilaisia sovelluksia ikääntyneiden terveysliikuntaan. 

Päävalikosta aiemmin löytynyt Materiaalit -osio siirrettiin etusivun pikalinkkeihin (oikea yläkulma) ja se vie Ikäinstituutin verkkokauppaan, josta voi tulostaa maksutta tai tilata maksullisia painotuotteita. Etusivun pikalinkit ovat oikopolkuja Voimaa vanhuuteen -toimintaan linkittyvien hankkeiden tai kokonaisuuuksien verkkosivuille. 

Etusivun uusi videoseinä näyttää Voimaa vanhuuteen toiminnan uusimmat tai ajankohtaisimmat videot. Etusivulta löytyy myös Voima vanhuuteen -toiminnan kannalta keskeisten muiden verkkosivujen esittelyt ja linkitykset niihin kuten koulutusten ja oppimisverkostojen kotisivuna toimivaan Moodleen. Etusivun someseinästä näkee kattavasti Ikäinstituutin julkaisut Facebookissa ja Twitterissä.   

Liikuntaneuvonnan, liikuntaharjoittelun ja ulkoilun alta löytyvät tutkimustiivistelmät päivitettiin uudella tutkimustiedolla. Uutta tutkimustietoa tullaan päivittämään sivuille myös jatkossa. Kaikille alasivuille lisättiin Tutustu myös -osio, josta löytää linkkejä lisämateriaaleihin. 

Toivottavasti uudistuneet verkkosivut auttavat sinua lisäämään liikkumismahdollisuuksia vielä kotona itsenäisesti pärjääville ikäihmisille.

Teksti: Henriikka Kaartokallio ja Anne Honkanen