Siirry sisältöön

Ikäihmisten terveysliikuntaan tietoa ja hyviä käytäntöjä

Kaikki voittaa huntteja, kun seniori nostaa puntteja!

Voimaa vanhuuteen -kuntahaku avautuu syyskuun alussa. Ohjelmaan valitut kunnat saavat Ikäinstituutilta maksuttoman mentoroinnin ja runsaasti aihepiirin koulutuksia. Haku edellyttää kunnanhallituksen tai lautakunnan päätöstä, aiesopimuksia järjestöjen kanssa sekä poikkisektorisen yhteistyöryhmän perustamista.

Ohjelmaan voivat hakea kunnat, jotka eivät ole olleet aiemmin mukana Voimaa vanhuuteen -ohjelmassa. Voimaa vanhuuteen tutuksi ja tavaksi -kärkikunnat voivat olla hakijoina. Hakulomake on auki www.voimaavanhuuteen.fi -sivustolla 1.9. -30.11.2018. Kannattaa aloittaa hakuvalmistelut jo nyt!

Tutustu Kumppanuudella kuntoon -videoon. Se avaa, kuinka Voimaa vanhuuteen -kunnissa eri hallintokunnat ja järjestöt organisoivat yhteistyössä liikuntatoimintaa kotona juuri ja juuri pärjääville iäkkäille. Ikäinstituutti on tuottanut videon yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston ja Kunnallisalan kehittämissäätiön kanssa (KAKS).

Ohjelmaan hausta tiedotetaan elokuussa sähköpostitse kuntien päättäjille.

Lisätietoja hausta:
ohjelmakoordinaattori Pirjo Kalmari

information på svenska
suunittelija Minna Säpyskä-Nordberg

etunimi.sukunimi@ikainstituutti.fi

Voimaa vanhuuteen -työn tavoitteena on lisätä voima- ja tasapainosisältöistä liikuntaa, liikuntaneuvontaa ja ulkoilua vielä kotona itsenäisesti pärjääville iäkkäille (pääosin 75+). Työ toteutetaan julkisen sektorin, järjestöjen ja ikäihmisten yhteistyönä kunnissa. Työn tukena on Ikäinstituutin 3-vuotinen maksuton mentorointi.