Siirry sisältöön

Minustako vertaisohjaaja?

Liikuntaryhmän ohjaamisessa yhdistyy huvi ja hyöty. Vertaisohjaaja pääsee itse mieluisan harrastuksen pariin ja samalla ikäihmisten ryhmä saa innostuneen ohjaajan. Koulutetun vertaisohjaajan vetämässä ryhmässä harjoittelu on tehokasta ja hauskaa. Samanikäisten ja -henkisten ryhmässä on mieluisaa liikkua. Ilman vertaisohjaajia moni liikuntaryhmä ei olisi käynnistynyt tai toiminta olisi lopahtanut. Liikuntaryhmissä ohjaaja tapaa tuttuja, oppii uutta ja antaa saman mahdollisuuden muillekin osallistujille.

Katso videolta esimerkit Hämeenlinnan ja Pieksämäen vertaisohjaajatoiminnasta.

 

 

Vertaisohjaajille on tarjolla koulutusta monilla paikkakunnilla. Mikäli olet kiinnostunut ohjaamisesta, kysy koulutuksista  paikkakuntasi liikuntatoimesta, terveystoimesta tai vapaaehtoiskeskuksesta. Myös monet eläkeläisjärjestöt, kansalais- ja työväenopistot kouluttavat vapaaehtoisia liikuntaryhmien ohjaajiksi.

Ikäinstituutti järjestää vertaisohjaajille senioritanssi- ja ulkoilukoulutuksia sekä virikepäiviä. Lue lisää koulutuksista koulutuskalenterista.

Senioritanssia on harrastettu ympäri Suomea jo yli 20 vuoden ajan vertaisohjaajien vetämissä ryhmissä. Liity joukkoon! Suomen Kansainvälisen Senioritanssin Liitto ry.

Vapaaehtoiseksi seniorina – verkkosivulta löytyy lisää tietoa vapaaehtoistoiminnasta ikääntymisen näkökulmasta sekä aiheeseen liittyviä tutkimustiivistelmiä.